Insamlingspremiär i Sunne

I samband med den traditionella vårmarknaden i Sunne den 5 maj startar insamling av utrustning till den kommande Fritidsbanken i Sunne. 

– Det känns fantastiskt kul att vi äntligen får en Fritidsbank i Sunne, säger Henrik Rundqvist, Fritidschef på Sunne kommun.

Bakom satsningen står Sunne idrottsallians, Sunne kommun och Värmlands idrottsförbund. Lokalen, som invigs så fort det finns tillräckligt med utrustning i lager, ligger på Kvarngatan i centrala Sunne och under vårmarknaden börjar man samla in saker från allmänheten.

– Vi tar tacksamt emot allt som har med sport och fritid att göra, säger Kjell-Åke Hagström, ordförande i Sunne idrottsallians. Nu står ju sommarsäsongen inför dörren, men har man vinterutrustning som står och skräpar så får man hemskt gärna lämna in den också.

Med den här satsningen vill Sunne bidra till en mer inkluderande idrott, ökat spontanidrottande och en aktiv fritid. Den ger folk i alla åldrar möjlighet att testa olika idrotter och skapar samtidigt en rekryteringsyta för föreningarna.