Fritidsbanken kan vinna Årets initiativ

Fritidsbanken är en av tre ideella organisationer som har chans att vinna priset ”Årets initiativ” som delas ut av Forum tillsammans med Vinnova och IBM på Civilsamhällesgalan 5 december. Övriga finalister är Matmissionen och Vi Gör Vad Vi Kan.

– De tre finalisterna är alla fantastiska initiativ som under det senaste året har visat att det verkligen går att göra skillnad för många människor, både genom akuta och långsiktiga insatser, säger Göran Pettersson, generalsekreterare för Forum – idéburna organisationer med social inriktning.

Eldsjälar i det civila samhällets organisationer, i folkrörelser och i olika sorts föreningar har under lång tid identifierat och tagit fram metoder för att möta sociala problem och samhällsutmaningar. Förskolan, A-kassan och biblioteken är bara några sådana exempel. Men detta sker hela tiden och det vill Forum tillsammans med IBM och Vinnova uppmärksamma genom utmärkelsen Årets initiativ.

– Vi fick in väldigt många nomineringar som alla på olika sätt bekräftar just detta – att civilsamhället är en arena för samhällsförbättrande innovation. Därför känns det extra kul att nu presentera dessa tre finalister, säger Göran Pettersson.

– Det känns mycket hedrande att vara en av finalisterna till det här priset, säger David Mathiasson, verksamhetsledare på Fritidsbanken. Vi har ju sett vilka övriga fina initiativ som varit nominerade, så att vara en av finalisterna känns helt enkelt fantastiskt.

Fritidsbanken, som grundades i Deje 2013, lånar ut sport- och fritidsartiklar gratis till allmänheten i 14 dagar. Utrustningen kommer från personer som rensar sina förråd på saker som inte längre används. Fritidsbanken finns idag på 21 orter i landet, varav nio i Värmland. Sedan oktober 2016 ingår Fritidsbanken i en satsning från Riksidrottsförbundet där syftet är att sprida konceptet i hela Sverige. 

Pressmeddelande från Forum – idéburna organisationer med social inriktning: http://www.mynewsdesk.com/se/socialforum/pressreleases/tre-finalister-till-civilsamhaellespris-1672630

För ytterligare kommentarer från Fritidsbanken, vänligen kontakta Henric Byström, varumärkes- och kommunikationsansvarig på Fritidsbanken: 0735-14 07 35, henric@fritidsbanken.se