Fritidsbanken vinnare på Civilsamhällesgalan

Fritidsbanken vann under måndagskvällen ”Årets initiativ” på Civilsamhällesgalan i Stockholm. 

Priset delades ut av Forum – Idéburna organisationer med social inriktning, IBM och Vinnova och juryns motivering lyder:

”Fritidsbanken har tagit att låna till en helt ny nivå. De visar på hållbarhet genom både resursutnyttjande, idrott och en väl genomtänkt organisation. Med en tydlig och konsekvent kommunikation till både deltagare, samarbetspartners och externa aktörer är initiativet ett levande bevis på hur civilsamhället kan bidra till omställningen till ett hållbart samhälle. 

Fritidsbanken har målmedvetet och strategiskt etablerat ett väl fungerande system för utlåning av fritidsprylar, helt utan kostnader för sin målgrupp. Lösningen är via sin starka förankring och integration med övriga civilsamhället ett inspirerande exempel på kollaborativ ekonomi.”

– Det är nästan överrumplande att vinna det här priset bland så starka medtävlande, säger David Mathiasson, verksamhetsledare på Fritidsbanken. Det är en bekräftelse på att vi har ett starkt koncept som bygger på samverkan och lokalt engagemang. 

Fritidsbanken startade i Deje 2013 och finns idag på 24 platser i landet, varav 10 i Värmland. 

För frågor och ytterligare kommentarer, vänligen kontakta Henric Byström på nedanstående telefonnummer.

På bilden: Anton Olofsson, Henric Byström, David Mathiasson, Johanna Vilhelmsson och Johannes Hedlund från Fritidsbanken tog emot priset Årets initiativ på Civilsamhällesgalan.