7 augusti 2018

En sommar gjord för aktiviteter

Vilken sommar det har varit. Medan skogsbränder härjat och växtligheten törstat efter regnet som aldrig dykt upp har semesterfirare badat sig skrynkliga och tröstätit glass då grillen fått vila i garaget. Sverige överträffade dessutom alla förväntningar i fotbolls-VM och påminde oss om att laganda kan räcka långt, riktigt långt, i ett mästerskap.

Fritidsbanken har lånat ut prylar som aldrig förr och det beror på flera saker. Dels finns vi numer på 72 platser i landet och allt fler känner till möjligheten att låna utrustning. Vi har också blivit bättre på att vara där folk befinner sig under sommaren. Det har varit sommarlovsturnéer, spontanidrottsaktiviteter, idrottsskolor, cykelskolor, festivaler och utlåning i stadsparker, stränder och öar. På vissa håll har vi haft några veckors semesterstängt och på andra platser har det varit full aktivitet under hela sommaren. Gemensamt för alla orter är den positivism vi möter från låntagare, folk som skänker utrustning och dem som bara är nyfikna. Alla tycks överens om att det bara finns fördelar med Fritidsbankens verksamhet. Självklart finns det utvecklingspotential och vi jobbar ständigt med att hela tiden bli bättre ur ett låntagarperspektiv. Har du förslag eller önskemål om hur vi kan bli bättre får du hemskt gärna höra av dig till oss, exempelvis genom att maila mig på henric@fritidsbanken.se.

En kul sak är att vi verkligen lyckas nå ut till ALLA åldrar. Nyligen lånade ett äldreboende en basketkorg och mjuk boll till sin rörelseterapi och en pigg 80-åring lånade ett par stavar ”för att få lite bättre fart på benen”. Det är också extra kul att så många föräldrar lånar för att göra aktiviteter tillsammans med sina barn. De gör ju bekant som du gör, inte som du säger.

Sommaren är långt ifrån över och det kan komma både ryssvärme, chockhögtryck och ihållande hällregn innan hösten tar vid, så ta gärna chansen att låna allt du behöver för en övernattning i skogen, lek på stranden eller aktiviteter på gräsplanen.

Varmt välkommen!

Henric Byström
Varumärkes- och kommunikationsansvarig på Fritidsbanken