Sandviken

Köpmangatan 5 (under Waynes Coffee), 811 80 Sandviken

Öppettider:

Öppettider Fritidsbanken

Måndag till fredag: 9.00-17.00

Senaste nytt om våra aktiviteter hittar du på vår Facebooksida och Instagram. fritidsbankensandviken

Kontakt:

026-241973

Kontaktperson:
Ohans Basmajian

Fritidsbanken

 

Fritidsbanken fungerar som ett vanligt bibliotek där du registrerar dig och får ett lånekort. Du kan låna allt från fotbollsskor, ridhjälm och kickbikes till skidor, cyklar och skridskor. Du kan även låna sovsäckar, tält och annan utrustning för friluftsliv. Att låna är helt gratis! Hos Fritidsbanken kan du även få information om Sandvikens föreningsliv och hitta aktiviteter som passar dig.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och deras beräkningsmodell om max antal besökare i våra lokaler.

Insamling av sportartiklar

Har du utrustning hemma som inte längre används så tar Fritidsbanken tacksamt emot det. Det kan vara allt från fotbollsskor, skridskor, inomhusskor, klubbor, skidor, hjälmar, racketar med mera. Utrustningen återanvänds till dess att hela livslängden är utnyttjad, vilket är bra för både människa och miljö!

Fritidsbanken håller till på Köpmangatan 7 i Sandviken via entrén till vänster om Wayne´s Coffee.

Mer information

Fritidsbanken 026 -24 19 73
Ohans Basmajian, platsansvarig
026-24 20 37, ohans.basmajian@sandviken.se

Föreningsmatchning

Träffa människor, lär dig nya saker och gör det du tycker är roligt. Föreningslivet kan öppna många dörrar, och med Fritidsbanken som utgångpunkt kan vi hjälpa till att hitta föreningar som passar dig.
 

Vad vill du göra på din fritid? 

Kanske tycker du om att idrotta, dansa, spela teater eller vistas i naturen. Kanske har du ett stort engagemang för en särskild samhällsfråga.

Många aktiviteter är organiserade i föreningar. På Fritidsbanken kan du hitta mer information om flera av kommunens föreningar, och få hjälp att hitta det du är intresserad av. Där finns också information om hur det går till att starta och driva en egen förening.

Fritidsbanken hittar du i Kulturcentrum, precis under Waynes Coffee.

Föreningsmatchning startade som ett integrationsprojekt för koppla ihop nysvenskar med föreningslivet, men informationen på Fritidsbanken är förstås öppen för alla.

Representerar du en förening?

Som förening kan ni använda Fritidsbanken som kanal för att nå ut och hitta nya medlemmar. Tipsa oss gärna om vad ni har på gång och vilka behov ni har i er förening, så matchar vi ihop er med personer som delar samma intressen och kunskaper.

I entrén till Fritidsbanken finns utrymme för att lämna foldrar och liknande material, som våra besökare kan plocka med sig.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig.
 

Kontakt

Fritidsbanken 026 -24 19 73
Ohans Basmajian, platsansvarig
026-24 20 37, ohans.basmajian@sandviken.se

 

 

 

Postad 200914 av Henric Byström

Nyheter, Sandviken För att uppmärksamma framgången med Fritidsbanken Pep Up, den gemensamma sommarturnén som genomfördes av Fritidsbanken och Generation Pep 2020, besökte Kronprinsessparet och Generation Peps verksamhetschef Carolina Klüft Fritidsbanken i Sandviken 11 september. 

Postad 180201 av Henric Byström

Luleå, Nyheter, Sandviken På flera håll i landet har Fritidsbanken tillfälligt flyttat ut sin verksamhet för att komma närmare låntagarna. I Luleå har man, sedan några år tillbaka, funnits i en bod på Södra Hamnplan under sommar och vinter och i Sandviken blev sommaren i Stadsparken en sådan stor succé att man nu har gjort skidspår och isbana på samma plats och kan låna skidor och skridskor alldeles intill.

Postad 170315 av Henric Byström

Nyheter, Sandviken I somras invigdes Sportbiblioteket i Sandviken. Nu byter verksamheten namn till Fritidsbanken och blir del av vårt nationella nätverk.