Trelleborg

Klörupsvägen 25, 231 51 Trelleborg

Öppettider:

Från och med 1 oktober 2021 har Fritidsbanken öppet måndag-fredag klockan 10.00-18.00 i samarbete med föreningar på Föreningarnas Hus. Vi följer Folkhälsomyndighetens gällande restriktioner för att minska risk för smittspridning. För uppdaterad information, se www.trelleborg.se/corona.

Kontakt:

Fritidsbanken når du via kultur- och fritidsförvaltningen på Söderslättshallen: 0410 - 73 38 50
kulturfritid@trelleborg.se
Facebook

Kontaktperson:
Martin Wedin Hansson

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Alla kan låna bättre begagnad sportutrustning i 14 dagar och allt är gratis! Det finns fler än 100 stycken Fritidsbanker från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

Huvudman för Fritidsbanken Trelleborg är Trelleborgs kommun, organisationsnummer 212000-1199, telefon 0410-73 30 00.

Fritidsbanken Trelleborg öppnar igen från och med 1 oktober

Fritidsbanken Trelleborg har öppet från och med 1 oktober måndag-fredag klockan 10.00-18.00 i samverkan med föreningar på Föreningarnas Hus. Föreningarna har haft stängt en längre tid 2020-2021 för att minska risk för smittspridning av Coronaviruset.

Fritidsgårdarnas öppettider gäller för Fritidsbanken på fritidsgårdarna där det finns ett litet lager av fritidsutrustning för kostnadsfri utlåning. Hela lagret av skridskor finns för utlåning på Söderslättshallen i ishallen. Ishallen öppnar 30 oktober för allmänhetens åkning. Fritidsbankens LånE-cykel finns på Söderslättshallen för utlåning via webben från och med 1 oktober.

Fritidsbankens inlämningskärl på Sysav i Trelleborg och Återvinningscentralerna i Anderslöv och Smygehamn har öppet.

Insamling på höstlovet!

På höstlovet har Fritidsbanken öppet på Föreningarnas Hus måndag 1 november-fredag 5 november klockan 10.00-18.00. Skridskor finns för utlåning vid ishallen på Söderslättshallen. Även fritidsgårdarnas Fritidsbanker har utrustning för utlåning.

Vi tar tacksamt emot era bättre begagnade fritids- och sportsaker, spel, pussel och liknande. Nu fyller vi på lagret för att kunna erbjuda många saker för utlåning!

Fritidsbanken behöver just nu fritidssaker för utomhus- och inomhusaktiviteter till hösten och vintern; spel, pussel, pyssel, musikinstrument, bollar, rack, inlines, skateboards, gymnastikskor och liknande. Vi har begränsade möjligheter att ta emot fler skidor och skridskor på grund av platsbrist men vi lämnar gärna vidare till övriga Fritidsbanker i Skåne. 

Kontakta gärna din närmaste fritidsgård för överenskommelse om att lämna saker till Fritidsbanken om du inte har möjlighet att lämna på Föreningarnas Hus. Fritidsbankens inlämningskärl på Sysav i Trelleborg och Återvinningscentralerna i Anderslöv och Smygehamn har öppet.

Fritidsbanken Pep Up på SommarHÄNG i Stadsparken

Fritidsbanken Pep Up medverkar i Trelleborg på SommarHÄNG i Stadsparken och på fritidsgårdarnas aktiviteter måndag – fredag 14 juni – 13 augusti klockan 12.00-21.00 i Stadsparken och på Stortorget. Stängt Midsommarafton.

Temaveckor:

·         Vecka 24 Tropisk vecka

·         Vecka 25 Kärlek och vänskapsvecka

·         Vecka 26 Världsvecka

·         Vecka 27 Tivoli och cirkusvecka

·         Vecka 28 Temadagar. Måndag: Allas lika rättigheter. Onsdag: Djur

·         Vecka 29 Färg och formvecka

·         Vecka 30 Temadagar. Måndag: Superhjältar. Onsdag: Allsång

·         Vecka 31 Rörelse och lekvecka

·         Vecka 32 Musikvecka

Fritidsbanken Pep Up åker på sommarturné i hela Sverige, både i stan och på landsbygden. Du kan snabblåna fritidsutrustning på plats och vara med på olika aktiviteter tillsammans med fritidsledare och sommarjobbande ungdomar. Fritidsbanken och Generation Pep samarbetar för att alla barn och ungdomar ska ha möjlighet att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Fritidsbanken på Thurevallen i Beddingestrand

19-22 juli klockan 10.00-14.00 finns Fritidsbanken på Thurevallen i Beddingestrand. Här kan du lämna bättre begagnad sport- och fritidsutrustning för ett hållbart återbruk. Beddingestrands IF arrangerar fotbollsskola med sommarlovsstöd från Trelleborgs kommun. Fotbollsskor finns att låna på plats via Fritidsbanken.

Passa vidare till oss!

Har du gammal sport- eller fritidsutrustning som bara samlar damm i förrådet? Skänk prylarna till oss. Vi tar tillvara och lånar ut dem gratis till alla som vill röra på sig. En schysst passning för miljön – då alla vinner och ingen förlorar.

Fritidsbankens inlämningskärl finns på Sysav i Trelleborg och Återvinningscentralerna i Anderslöv och Smygehamn. Du kan även lämna saker via fritidsgårdarna eller Söderslättshallen efter överenskommelse per telefon eller e-post.

Insamling på sportlovet 2021!

På sportlovet måndag 22 februari – fredag 26 februari klockan 9.00-15.00 finns Fritidsbankens insamlingskärl på Föreningarnas Hus, Klörupsvägen 25. Vi tar tacksamt emot era bättre begagnade fritids- och sportsaker, spel, pussel och liknande. Nu fyller vi på lagret för att kunna erbjuda många saker för utlåning när Fritidsbanken Trelleborg öppnar igen!

Fritidsbanken på fritidsgårdarna behöver just nu fritidssaker för utomhusaktiviteter till våren och sommaren. Kontakta gärna din närmaste fritidsgård för överenskommelse om att lämna saker till Fritidsbanken om du inte har möjlighet att lämna på Föreningarnas Hus på sportlovet.

Friluftslivets år 2021 – Luften är fri

Nu startar Friluftslivets år 2021 med sikte på att 10 procent av Sveriges befolkning ska vara ute mer under 2021 än tidigare. Friluftslivets år 2021 handlar om att lyfta friluftslivet, att få många nya människor att vara ute och att visa upp alla de värden som friluftslivet har.

Lagersaldo: