Umeå

Ålidhems centrum, Examensvägen 3 (bredvid Apotek Kronan), 907 30 Umeå

Öppettider:

V.44:
Öppet som vanligt fast lördag 6/11 stängt!

Ordinarie öppettider Ålidhem:
Tisdag-Onsdag 13-18
Torsdag 13-19
Fredag 13-16
Lördag 10-14

Ordinarie öppettider MVG:
Tisdag-Fredag 11-18

Har ni prylar som skall lämnas igen då vi har stängt så går det utmärkt att lämna igen nästa dag vi har öppet. Vi tillämpar inga avgifter om man lämnar igen försent. Lämna INTE prylar utanför dörren då vi har stängt för då stjäls dom!

Välkomna till Ålidhem Centrum & MVG.
Här kan du låna sport- och friluftsutrustning helt gratis i 14 dagar!
Under våra öppettider kan du även lämna in prylar du har hemma som inte längre används, vi tacksamt emot dem.
Vill du anordna en insamling på din arbetsplats, bostadsrättsförening, idrottsförening eller skola, så hör av dig till oss!

Kontakt:

090-349 34 47 Telefontider: Måndag - fredag kl. 8-16
christer.thomasson@fritidsbanken.se

Kontaktperson:
Christer Thomasson

Fritidsbanken Umeå ligger vid Ålidhems centrum. Här kan du låna sport- och friluftsutrustning helt gratis i 14 dagar.
Huvudman för Fritidsbanken Umeå är RF-SISU Västerbotten.

Fr.o.m. 24/9 2021 öppnar vi även en butik i MVG-gallerian i centrala Umeå.
 

Corona-restriktioner
Just nu har vi en begränsning på max 8 personer i butiken, så det kan uppstå kö utanför. Vill du återlämna grejer kan du under våra öppettider även göra det i en ”bur” som står utanför dörren, du behöver alltså inte stå i kön för att lämna tillbaka.
Vi gör så gott vi kan för att serva våra kunder, trots restriktionerna och uppmanar även att alla håller avstånd till varandra både i kön utanför och i butiken.

FAQ – vanliga frågor vi får på Fritidsbanken Umeå

Kostar det något att låna på Fritidsbanken?
Nej, allt är gratis. Alltid!

Kan jag göra ett omlån ifall det gått 14 dagar och jag behöver låna grejerna längre? 
Vi vill att alla ska ha möjlighet att prova på och låna. Så har du lånat i 14 dagar måste du återlämna grejerna. Däremot kan du låna samma sak igen senare om du vill.

Jag har lämnat tillbaka utrustningen, men fick ett påminnelsemeddelande, hur kan det hända?
Vi har väldigt många utlån och får tillbaka väldigt många prylar varje dag. Därför kan det hända att vi nån gång till exempel missar ett nummer på artikeln när den återlämnas. Maila gärna till oss på umea@fritidsbanken.se med vilken utrustning du redan lämnat igen och vid vilken tidpunkt, så löser vi det.

Jag är sjuk och utrustningen jag lånat ska lämnas tillbaka idag, vad ska jag göra? 
Har du inte möjlighet att skicka utrustningen med någon annan som kan återlämna dem, så maila till oss på umea@fritidsbanken.se, eller skriv ett meddelande till oss på Facebook, så att vi vet. Sen kommer du och lämnar tillbaka grejerna så fort du frisknat till.

Jag har svårt att komma förbi på Ålidhem under era öppettider, kan jag lägga grejerna utanför dörren istället?
Nej, tyvärr, man kan bara lämna tillbaka utrustningen under våra öppettider, annars kan det råka försvinna innan vi hinner ta in det. Hör av dig om det absolut inte går, då försöker vi lösa det på något sätt.

Vad händer om något jag lånat går sönder?
Vi brukar säga att man får en klapp på axeln. Då har vi använt sakerna så långt det är möjligt istället för att de har samlat damm i ett förråd. Kom in till oss med det som har gått sönder så ser vi om det går att plocka reservdelar innan vi tar det vidare till återvinningen.

Jag har prylar hemma som jag inte längre använder, var kan jag lämna dem?
Du kan komma in med prylarna till oss under våra öppettider, alternativt lämna dem på någon av återvinningscentralerna i Umeå, på Gimonäs eller Klockarbäcken.

Postad 190404 av Johanna Vilhelmsson

Umeå I dagarna kommer vi skicka ut en enkätundersökning via sms eller mail till alla er som har lånat sport- och fritidsutrustning från oss de senaste halvåret. Enkäten görs i samarbete med projektet Sharing City Umeå, Umeå Kommun, Västerbottens Idrottsförbund och tillsammans med två ekonomistudenter som skriver sin magisteruppsats vid Umeå universitet. Ni svarar på enkäten […]

Postad 180812 av Christer Thomasson

Umeå Förra veckan slog Sommarlovsturnén nya rekord trots regn i några dagar, mycket tack vare Hedlundadungen. Många barnfamiljer besöker dungen och det gör att det är ett perfekt ställe för Fritidsbanken att vara på. Nästa vecka är vi både på Nydala och Hedlunda, så kom och låna! ✨

Postad 180614 av Johanna Vilhelmsson

Umeå Under sex veckor av sommarlovet (i början och i slutet av lovet) ska Fritidsbanken åka ut på sommarlovsturné i Umeå.   –  Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsprylar. Vi jobbar med smart återbruk och i år kommer vi att erbjuda lån från flera olika platser runt om i Umeå, säger basketspelaren […]