24 maj 2023

Fritidsbanken cyklar Halvvättern

Vi presenterar stolt våra två tandempar som kör Halvvättern för Fritidsbanken den 11 juni! Louise Jannering cyklar tillsammans med piloten Roberto Vacchi och Hein Wagner cyklar med piloten Patrik Ericsson. Här kan ni läsa mer om alla fyra!

Louise Jannering – cyklist

Louise är tandemcyklist och ingår i svenska paracykellandslaget. Några av hennes meriter är silver och brons i världscupen, en tredjeplats på VM samt två bronsmedaljer i Paralympics 2020.

Hon är blind sedan sex års ålder och hennes intresse för cykling har funnits med sedan barnsben då hela familjen cyklade tandem. Hon upptäckte racertandem under ett prova-på läger för parasport och älskar farten och frihetskänslan det ger. Tävlingsmomentet är favoritdelen med cykling.

Louise har ett riktigt pannben och hög disciplin, något som ger utväxling i cyklingen. Hennes mål är att ta sig till Paralympics i Paris 2024 samt att placera sig ännu bättre i världscuptävlingarna.

Roberto Vacchi – pilot

Roberto är före detta elitcyklisten som numera är sportkommentator främst vid cykeltävlingar på Warner Bros-Discovery och Eurosport, men också som speaker på ett flertal stora evenemang som Cykelvasan och Alliansloppet på rullskidor. Han började tävlingscykla i Italien redan som 11-åring. I slutet av 70-talet flyttade Roberto hem till Sverige och blev då uttagen till svenska cykellandslaget. Han har bland annat vunnit pris som årets sport-tv-profil i Kristallengalan 2015.

Hein Wagner – cyklist

Hein är triatlet som växte upp i Sydafrika men nu lever i Sverige. Han är blind från födseln och har i hela sitt liv varit väldigt aktiv och utmanat sig själv i flera idrottsgrenar. Han har många meriter varav några är Antarktis Marathon och Ironman. Han har även rekordet i World Blind Land Speed (i bil) på 322,52 km/tim.

Heins motto är: ”Allt du tror inte är möjligt, är faktiskt möjligt. Du måste bara ändra hur du ser på saker. Om du gör det kommer de saker du tittar på att förändras.” 

I augusti 2014 fick han hedersutmärkelsen Golden Key från University of Stellenbosch för sitt engagemang för social upplyftning. Ofta hänvisar man till honom som den blinda mannen med exceptionell syn.

Patrik Ericsson – pilot

Patrik är triatleten som började med simning samt cykling och landade slutligen i triathlon. Han har ett antal USM-guld i simning och cykling och JSM-medaljer i simning. Vid 19 års ålder beslutade sig han för att han skulle bli den yngsta att genomföra en Järnman, som har samma distanser som Ironman. Det blev han också. Därefter blev det cykling för hela slanten runt om i världen. Han säger att han fortfarande testar sig i hur bra han kan vara på att cykla. Det gör han bland annat som pilot för Hein Wagner.