24 november 2017

Fritidsbanken får anslag från Kronprinsessparets Stiftelse

H.K.H Prins Daniel och H.K.H Kronprinsessan Victoria. Foto: Raphael Stecksén, Kungahuset.se

Kronprinsessparets Stiftelse delar årligen ut anslag till projekt som verkar för god hälsa och stärkt gemenskap bland barn och unga i Sverige. I år är Fritidsbanken en av de organisationer som stöttas av stiftelsen.

– Vi lever i en tid av stora utmaningar. Samtidigt finns en fantastisk kraft och förmåga bland ideella aktörer att stötta barn och unga som är i ett skört läge i livet. Det finns en särskild styrka i att Stiftelsen stödjer projekt som också förebyggande bidrar till bättre hälsa och ökar ungas möjligheter att komma in i samhället. Det vinner vi alla på, såväl varje barn som får en bättre chans tidigare i livet som samhället i stort, säger Lena Hök, medlem i Kronprinsessparets Stiftelses expertråd, i ett pressmeddelande.

Stiftelsen bildades till Kronprinsessparets bröllop 2010 av H.K.H Kronprinsessan Victoria och H.K.H Prins Daniel. De valde inriktningen på Stiftelsen genom sina stora hjärtefrågor; att motverka utanförskap och främja god hälsa för barn och unga. Stiftelsen belyser, finansierar och initierar projekt som verkar för god hälsa och stärkt gemenskap bland barn och unga i Sverige.

– Stödet från Kronprinsessparets Stiftelse betyder mycket för oss, säger David Mathiasson, verksamhetsledare på Fritidsbanken. Vi delar samma mål och ambitioner – en ökad folkhälsa, inte minst bland barn och unga, och ett inkluderande samhälle. Nu ser vi fram emot att arbeta tillsammans med stiftelsen mot dessa mål.

Läs mer om Kronprinsessparets Stiftelse och vilka övriga initiativ som stöds här: www.kronprinsessparetsstiftelse.se