5 december 2022

Fritidsbanken får stöd från Kronprinsessan Victorias fond

Alla får låna. Det är en av Fritidsbankens tre grundpelare. Därför är det viktigt att det finns utrustning för alla, även dem som behöver anpassade prylar såsom fritidshjälpmedel och parasportutrustning. Genom stöd från Allmänna Arvsfonden har Fritidsbanken sedan 2021 arbetat för att tillgängliggöra den här typen av utrustning på landets fritidsbanker.

Nu tilldelas Fritidsbanken Sverige medel från Kronprinsessan Victorias fond under två år för att fortsätta arbetet med parasportutrustning och fritidshjälpmedel och att integrera det i den ordinarie verksamheten.

– Vi är så glada för det här stödet som betyder att vi kan säkerställa en långsiktig satsning på målgruppen personer med funktionsnedsättning, säger Erika Olkerud, projektledare på Fritidsbanken Sverige.

Personer med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom har samma rätt till en aktiv fritid som alla andra. Radiohjälpens insamlingar till detta ändamål sker både via Radiohjälpsfonden och via Kronprinsessan Victorias fond, där Kronprinsessan Victoria är beskyddare. Stödet via Kronprinsessan Victorias fond är riktad mot barn och unga med funktionsnedsättning.

Läs mer på radiohjalpen.se