22 januari 2017

Insamling med J-O Waldner i Eslöv

Insamlingseventet i Eslöv, som går av stapeln 28 januari, blir något alldeles extra. Då finns det, förutom möjlighet att skänka begagnad utrustning till Fritidsbanken, också en rink för skridskoåkning på torget och chans att utmana Jan-Ove Waldner i pingis eller Stanley Cup-mästaren Tomas Sandström i hockey!

– Vi är jätteglada att Jan-Ove Waldner kommer hit, säger Emma Sallander, projektledare för Fritidsbanken. Han är ju ett stort namn i bordtennisstaden Eslöv, och nu är han ju dessutom högaktuell efter att ha mottagit pris på Idrottsgalan i veckan. Och en Stanley Cup-mästare på det! Det är roligt att två så stora profiler vill vara med när vi drar igång Fritidsbanken i Eslöv.

Tomas Sandström, svensk Stanley Cup-mästare, kommer till Fritidsbanken i Eslöv.

Den 28 januari blir det – förutom insamling av prylar, isrink och idrottskändisar – roliga aktiviteter, tävlingar och musik på torget. Skridskor och hjälm finns att låna till skridskoåkningen. Det bjuds på blåbärssoppa/kaffe, och EAI Brottning säljer korv. Man kan också få en förhandsvisning av Fritidsbankens lokal på Stora torg som öppnar för utlåning under februarilovet.

Vill man skänka så går det redan nu att lämna in sport- och fritidsprylar i insamlingsbehållare placerade på samtliga återvinningscentraler i Eslövs kommun, och efter vecka 8 även i lokalen på Stora torg.

– Redan nu har vi fått in en del prylar via en insamling vi haft i stadshuset i Eslöv, berättar Emma. Till exempel finns det skridskor, fotbollar, gångstavar, frisbees, golfutrustning, innebandyklubbar och bollar, bouleklot, badminton- och bordtennisprylar. Men vi behöver mer!