23 januari 2019

Fritidsbanken prisades på Idrottsgalan

Fritidsbanken prisades på Idrottsgalan

På måndagskvällen fick Fritidsbanken ta emot det nyinstiftade Fair Play-priset som delades ut av Stadium och Idrottsgalan. Priset hyllar individ eller företeelse som genom sitt agerande är förebild och tydligt symboliserar det Fair Play står för.

På Idrottsgalan 2019 års bankett delades det nyinstiftade Fair Play-priset ut för första gången. Priset instiftades för att påminna om den delen av idrott där deltagandet, utövandet och gemenskapen är större än själva prestationen.

­– Vi är glada, överraskade och givetvis mycket stolta över det här priset, säger Henric Byström, kommunikationschef på Fritidsbanken. Det är en fin bekräftelse på att vi bedriver en schyst verksamhet som är bra för alla.

Fritidsbanken, som samlar in sport- och friluftsutrustning som inte längre används och lånar ut den gratis, grundades i Deje 2013 och finns idag på 86 platser över hela landet.

– Fritidsbanken sätter fokus på aktivitet och miljö, två viktiga områden. Deras verksamhet möjliggör att fler inspireras till ett liv i rörelse på ett hållbart och ekonomiskt sätt. Här blir inte utrustningen ett hinder – utan istället öppnar Fritidsbanken upp dörrar för att många fler kan mötas på lika villkor. Vi är därför oerhört stolta över att få tilldela det första Fair Play-priset till just Fritidsbanken, säger Karl Eklöf, vd Stadium Group och prisutdelare av Fair Play-priset.

Om priset
Fair Play är idag ett välkänt begrepp som de flesta förknippar med sportsligt uppträdande. Men Fair Play betyder så mycket mer och handlar lika mycket om rättvisa, jämlikhet, allas lika värde och rätten att få idrotta. Fair Play är lika viktigt för idrotten som att vinna och förlora. Fair Play-priset ska därför tilldelas en individ eller företeelse som genom sitt agerande är förebild och tydligt symboliserar det Fair Play står för. Stadium står tillsammans med Idrottsgalan som exklusiv avsändare av priset som 2019 delades ut under Idrottsgalans bankett i Globen.

För mer information, vänligen kontakta:

Henric Byström, varumärkes- och kommunikationschef på Fritidsbanken,

henric@fritidsbanken.se, 0735-14 07 35

Angelica Larsson, PR & Informationsansvarig Stadium,

angelica.larsson@stadium.com, 0705-80 39 31