12 januari 2021

Så minskar vi smittspridningen

Precis som övriga samhället följer Fritidsbanken utvecklingen kring Covid-19 noggrant. Vi rättar oss efter myndighetsrekommendationer och beslut tagna av regering, region, kommun, samt våra lokala huvudmän. Åtgärderna varierar mellan de lokala fritidsbankerna och vi ber om överseende med ändrade öppettider och rutiner under den här perioden.

Säkerheten för våra låntagare, personal och medborgare i allmänhet går alltid i första hand. Du ska kunna känna dig säker när du lånar eller lämnar saker till oss på Fritidsbanken och vi vidtar de åtgärder som rekommenderas för att minska smittspridning. Vår personal stannar hemma vid minsta förkylningssymptom och återgår i tjänst tidigast 48 timmar efter symptomen helt är borta. Vi tvättar händerna ofta och noga och tillhandahåller handsprit för våra låntagare och oss själva.

Vi ber alla som har tänkt besöka Fritidsbanken att stanna hemma vid minsta symptom, exempelvis feber, hosta, andningspåverkan, snuva, halsont, huvudvärk, illamående eller muskel- och ledvärk. Har du utrustning som ska lämnas tillbaka så förlänger vi lånetiden – inga problem! Slå oss gärna en signal så att vi vet. Alla kontaktuppgifter hittar du här: fritidsbanken.se/hitta-din-fritidsbank

Ambitionen är att ha öppet för utlåning även under den här tuffa perioden, men ibland går inte det. Det kan bero på restriktioner, lokalens beskaffenhet, politiska beslut, eller något annat som gör att vi måsta hålla stängt. På många av fritidsbankerna är det stängt för spontanbesök, men du kan boka tid för besök, alternativt beställa utrustning via telefon eller mail.

Kontakta din lokala fritidsbank på telefon eller mail för att få reda på vad som gäller just där: fritidsbanken.se/hitta-din-fritidsbank De flesta fritidsbanker finns också på sociala medier, främst Facebook. Sök efter Fritidsbanken och din ort för att hitta rätt. Där kan ni se aktuell status kring öppettider och rutiner för utlån.

Till sist – ta hand om er! Tillsammans klarar vi det här!

//Vännerna på Fritidsbanken