23 mars 2020

Så agerar vi under Corona-pandemin

Precis som övriga samhället följer Fritidsbanken utvecklingen kring Covid-19 noggrant. Vi rättar oss efter myndighetsrekommendationer och beslut tagna av regering, region, kommun, samt våra lokala huvudmän.

Säkerheten för våra låntagare, personal och medborgare i allmänhet går alltid i första hand. Du ska kunna känna dig säker när du lånar eller lämnar saker till oss på Fritidsbanken och vi vidtar de åtgärder som rekommenderas för att minska smittspridning. Vår personal stannar hemma vid minsta förkylningssymptom och återgår i tjänst tidigast 48 timmar efter symptomen helt är borta. Vi tvättar händerna ofta och noga och använder handsprit i mån av tillgång.

Vi förväntar oss att alla som besöker Fritidsbanken gör detsamma. Har du feber, hosta, andningspåverkan, snuva, halsont, huvudvärk, illamående eller muskel- och ledvärk ber vi dig stanna hemma. Har du utrustning som ska lämnas tillbaka så förlänger vi lånetiden. Slå oss gärna en signal så att vi vet. Alla kontaktuppgifter hittar du här: fritidsbanken.se/hitta-din-fritidsbank

Flera av våra fritidsbanker håller stängt tills vidare. Orsakerna kan variera, men exempelvis delar vi ibland lokaler med verksamheter som har personal i riskgruppen. Vi har även egen personal som tillhör riskgrupperna. Men än så länge är de flesta fritidsbanker öppna som vanligt och vi ser fram emot att låna ut utrustning till dig som bidrar till en aktiv fritid. Kontakta gärna din lokala fritidsbank på telefon om du har frågor kring öppettider, etc. fritidsbanken.se/hitta-din-fritidsbank

Så, vad kan man låna nu då? Tja, under våren kan väder och snötillgång variera mycket i landet. Är det barmark där du bor kanske du vill låna ett par inlines och är det fortfarande snö så finns det gott om skidor i sortimentet. Kom också ihåg att det finns många prylar för friluftsliv – allt ifrån ryggsäckar och stormkök till flytvästar och fiskeutrustning.

Till sist – ta hand om er i dessa prövande tider!

//Vännerna på Fritidsbanken