6 maj 2017

Säg hej till Fritidsbanken Frölunda Torg!

Nu är det två veckor sedan den lokala Fritidsbanken på Frölunda Torg öppnades. Kom gärna och besök oss, vi har öppet varje vardag mellan klockan 12-18 och lördagar mellan klockan 12-16. Följ oss på Facebook för mer information, direkt kontakt och veckouppdatering. Nu ser vi fram emot en fortsatt spännande tid med massor av utlåning, glädje och nya utmaningar!

Från invignigsdagen den 22 april!

Jag som skriver denna text heter Fanny, det är jag och min kollega Åsa som är platsansvariga för Frölunda Torgs lokala Fritidsbank. Från slutet av mars har vi – med hjälp av flertalet andra – arbetat intensivt för göra det möjligt att öppna upp ”vår” Fritidsbank. Det har spacklats, målats, hämtats och sorterats prylar, planerats och organiserats. Allt för att göra invigningen av Fritidsbanken, inte bara möjlig, utan även minnesvärd och fin.

Åsa i full färd att måla!

En del av alla prylar innan dom var organiserade på hyllor!

 

 

 

 

 

 

 

 

Innan vi kom in i bilden finns det så många individer och grupper som har kämpat hårt för att göra det möjligt för Fritidsbanken att finnas till. Tack till alla er! 

Så till invigningen… Den 22 april var Fritidsbanken Frölunda Torg, om jag minns rätt, den 34e lokala Fritidsbanken som slog upp sina dörrar för utlåning av sport- och fritidssaker. Många var så ivriga att få fira öppningen att de knackade på dörren 30 minuter innan utsatt starttid, det kallar vi entusiasm. 🙂 

Dagen inleddes med tal och bandklippning av: Camilla Widman som är ordförande för stadsdelsnämnden i Askim-, Frölunda-, Högsbo; Maria Lejerstedt, stadsdelsdirektör för Västra göteborg; David Schongin, Frölunda Torgs centrumchef och; Erkan Saglik som är styrelsemedlem i Fokus Förening. Det är lite extra tack vare dom och deras samarbete som Fritidsbanken Frölunda Torg existerar.

 

Därefter kom flera idrottsprofiler på besök!

I bilden till vänster har vi, från vänster, Åsa som presenterade alla. Därefter: Zeljka Dordevic Cunha som är juniormästare i modern balett; Camilla Hultgren, elittränare för BK Heid damlag; Hanna Johansson proffsspelare från Högsbo Basket, och; Nicolina Pernheim från Frölunda Judo som har en tung meritlista från bland annat paralympics!

Senare kom även Joel Andersson och Daleho Irandust, A-ladsspelare från BK Häcken! Vill du kolla på fler bilder från invigningen så hittar du dom i ett album på vår Facebooksida.

En filur som var högt älskad av både barn och vuxna var Frölunda HC maskot Frölle. Frölle fick och gav många kramar, utmanade de flesta i pingis och spexade. Utöver det så minglades det runt, skrattades, åt snacks och givetvis test och utlåning av saker. Vill du återfå känslan från invigningen? Här är en kort live-video.

Frölle var populär!

En studsmatta är bra att både hoppa och sitta på.

Med det var invigningsdagen slut och det kändes som en riktig succé. Nu har en vardag börjat infinna sig i Fritidsbankens fina lokal, det är lika roligt och utmanade det med. Förhoppningsvis tittar du och många andra in hos oss för att låna eller lämna utrustning till oss, eller bara för att säga hej. Hit kan du komma varje vardag mellan klockan 12-18 och lördagar klockan 12-16.

Välkommen in till Fritidsbanken Frölunda Torg önskar Fanny och Åsa!

Fanny (t.v.) och Åsa (t.h.), platsansvariga för Fritidsbanken på Frölunda Torg.