26 april 2023

SOK och Fritidsbanken i samarbete kring Olympiadagarna

Olympiadagen är ett tillfälle för skolbarn och familjer att prova på en rad olika idrotter och aktiviteter. I år arrangeras Olympiadagen på åtta platser i landet och Fritidsbanken medverkar med massor av utrustning som kan lånas under dagen.

Till helgen kommer Olympiadagarna till Växjö.

Sveriges Olympiska Kommitté har arrangerat Olympiadagen sedan 2011 och det är ett uppskattat evenemang bland skolklasser och allmänheten. Nytt för i år är att Fritidsbanken medverkar på turnén. Fritidsbanken lånar ut sport- och friluftsutrustning i 126 butikslokaler i landet, men hälften av lånen sker på annan plats vid event och liknande.

– Vi ser verkligen fram emot Olympiadagarna runt om i landet. Vi fyller en buss med utrustning som alla får låna och det kommer att bli massor av olika aktiviteter att prova på, säger Tino Skovlund, eventansvarig på Fritidsbanken Sverige.

Årets samarbete inleddes under Olympiadagarna i samband med curling-VM i Sandviken i mars och nu står Växjö på tur under helgen, 28-29 april.

– Vi är glada över samarbetet med Fritidsbanken. De kompletterar de lokala idrottsföreningar som medverkar under Olympiadagarna och bidrar till ännu mer rörelseglädje. Vårt gemensamma mål är att alla barn ska hitta sin idrott, säger Nathalie Larsson, projektledare på Sveriges Olympiska Kommitté.

Besök Olympiadagen på följande platser:

28 april Växjö, Spetsamossen (föranmälda skolor)

29 april Växjö, Spetsamossen (allmänheten 10.00-15.00)

5 maj Hemse Gotland, Sudervallen (föranmälda skolor)

6 maj Hemse Gotland, Sudervallen (allmänheten 10.00-16.00)

9 juni Malmö, Ribban (föranmälda skolor)

10 juni Malmö, Ribban (allmänheten 11.00-16.00)

11 juni Malmö, Ribban (allmänheten 11.00-16.00)   

Fler orter och datum tillkommer.

Läs mer på https://sok.se/vara-projekt/olympiadagen.html