15 mars 2017

Sportbiblioteket blir Fritidsbanken

I somras invigdes Sportbiblioteket i Sandviken. Nu byter verksamheten namn till Fritidsbanken och blir del av vårt nationella nätverk.

Sportbiblioteket har sedan starten i juni fungerat på samma sätt som Fritidsbanken. Allmänheten har skänkt utrustning och alla har fått låna gratis. Att de nu väljer att byta namn gläder Fritidsbankens verksamhetsledare David Mathiasson mycket.

– Sandviken har haft en väldigt fin verksamhet ända sedan de startade, så låntagarna kommer att känna igen sig, säger han.

– Anledningen till att vi byter namn är att vi kommer att ingå i ett nationellt nätverk där man hjälps åt över kommungränserna, säger Erik Vilhelmsson, fritidssamordnare på Sandvikens kommun. Vi ser en stor fördel i att kunna fortsätta att utveckla verksamheten ihop med andra istället för på egen hand.

Fritidsbanken Sandviken blir först ut i Gävleborgs län och nummer 31 totalt. Adressen är Köpmangatan 5 (under Waynes Coffee) och öppettiderna är måndag – fredag 08.00 – 16.00.

Mer info om namnbytet här: http://www.gd.se/gavleborg/sandviken/sportbiblioteket-i-sandviken-byter-namn-till-fritidsbanken-nationellt-koncept-1