1 november 2021

Största fritidsbanken invigd

Bild från Fritidsbanken Motala där man ser en minigolfbana med klubba och boll i förgrunden

I en stor fabrikslokal där Luxor tidigare lödde kretskort till tv- och radioapparater hittar man numer massor av sport- och friluftsprylar istället. Motalas fritidsbank är landets 109:e i ordningen och den hittills största, åtminstone sett till antalet kvadratmeter.

Det är svårt att inte aktivera sig redan på plats när man besöker Fritidsbanken Motala. Där finns nämligen en egen minigolfbana i storlek 1:2, minipingisbord och en darttavla. Men självklart finns det fullt med saker att låna med sig hem, precis som på alla fritidsbanker.

Bilden visar Fritidsbankens Motalas personal som står bakom en disk och ler mot kameran, Stefan, Susanne och Johnny.

Personalen består av Susanne, Stefan och Johnny, som även lyssnar till smeknamnet Bison. De är alla tre fritidsledare i grunden och kommer, utöver att bemanna Fritidsbanken, även att vara en hel del ute på fältet då de fyller sin husbil med sportprylar och besöker skolor, fritidshem och andra platser. Allt för att uppmuntra folk att kul med fysisk aktivitet.

Fritidsbanken Motala ligger på Luxorgatan 1. Öppettider hittar du här.

Fritidsbanken Motalas lokal inifrån där man ser en minigolfbana, några ballonger som hänger från rör i taket och hyllor med hjälmar. I bakgrunden står fyra personer och pratar mer varandra.
Hockeyskridskor på rad, där de främre är i fokus och de bakre är suddiga.
Fritidsbanken Motala har två grönmålade kanoter. Här är de uppställda på ett grönmålat stativ.
Bilden visar olika friluftsprylar som finns att låna på Fritidsbanken Motala. Stormkök, termosar, isborrar, kåsor, långfärdsskridskor och en korg med silar för uppborrade hål på isen.