30 oktober 2020

Umeå Curlingklubb och Fritidsbanken smider planer

Christer Thomasson, platschef på Fritidsbanken Umeå testar FloorCurling
I slutet av september presenterades ett nytt samarbete mellan Svensk Curling och Fritidsbanken. Tanken är att man ska kunna prova på FloorCurling på utvalda fritidsbanker och nu ser vi första resultatet av den här satsningen.Umeå Curlingklubb har levererat ett FloorCurling-kit till Fritidsbanken i samma stad och platschefen Christer Thomasson är lyrisk.


– Det här ska bli jättespännande! Vi fick besök av Erika Nygren från Umeå Curlingklubb och vi började smida planer tillsammans direkt, säger Christer Thomasson. Vi är ofta ute på event och FloorCurling är en utmärkt aktivitet att erbjuda folk att prova på.


Erika Nygren har höga förväntningar på samarbetet.


– Fritidsbanken i Umeå har väldigt många låntagare och om några av dem skulle intressera sig för curling så skulle det betyda mycket för föreningen, säger Erika Nygren. Som ett första steg har jag visat personalen hur man spelar FloorCurling och lite senare ska de även få lära sig curling på is.


För även om man inte lånar en curlingsten eller kvast på Fritidsbanken så kan personalen bidra till att låntagarna får upp ögonen för sporten.


>– Vi måste veta vad vi pratar om, även om vi inte är några experter, säger Christer Thomasson. Vi träffar curlingens viktigaste målgrupp, barn och ungdomar, och vi vill uppmuntra dem att prova nya aktiviteter.


– För oss i curlingklubben finns inte så många naturliga sammanhang att sprida budskapet om vår idrott, säger Erika Nygren. Fritidsbanken passar perfekt för det!


I slutet av höstlovsveckan kommer Fritidsbanken att ha en stor pop-up-yta i Avion köpcenter i Umeå. Där kommer besökarna att kunna prova på aktiviteter som basket, käpphästridning, skateboard, balansgång och FloorCurling. Runt 60 000 besökare väntas strömma genom lokalen och Christer hoppas på succé.


– Vi tror jättemycket på det här. FloorCurling kommer att passa bra när vi är på campusområdet på Umeå Universitet och i andra sammanhang. Sen hoppas vi att skolor, företag och andra grupper vill låna FloorCurling-kitet så att det används så mycket som möjligt. Det här är bara fösta steget i vårt samarbete och jag tror att vi kommer att vara stolta när vi summerar vad som har hänt om ett år, avslutar Christer Thomasson.