28 juli 2015

Vinnare av Svenska Barnidrottspriset

Fritidsbanken tilldelas Svenska Barnidrottspriset 2015. Priset delas ut av Nätverket för Svensk Barn- och ungdomsidrott för tredje gången och prisutdelningen skedde på Stockholm Bauhaus Athletic galan Diamond League på Stockholms Stadion 30 juli 2015.

Juryn har bestått av Anna Haag, Emil Jönsson och Björn Ferry.

– Det är en stor ära att få Svenska Barnidrottspriset, säger David Mathiasson, projektledare hos Fritidsbanken. Målet med vår verksamhet är ju att barn och unga ska få prova på så mycket idrott som möjligt och det känns fantastiskt att juryn har valt oss till pristagare.

Juryns motivering:

Fritidsbanken har på ett föredömligt vis sammanfogat det sociala entreprenörskapet och integration med hälsa och idrott och på det sättet breddat målgruppen för alla typer av idrott. Genom att bygga på de fundamentala grunderna inom idrott som glädje och gemenskap, når man fler unga och på så sätt ökar idrottandet och välbefinnandet för unga i dessa kommuner.

Fritidsbanken har tagit tillvara på barnidrottens grundsten att alla ska ha samma möjlighet till lek och idrott. Genom sitt unika system där alla utrustning finns till låns ges alla samma förutsättning och möjlighet att delta.

Därför utser vi Fritidsbanken till årets pristagare av Svenska Barnidrottspriset.