26 februari 2024

Fritidsbanken lånar ut gratis skidutrustning på Stadion hela Sportlovsveckan 

Fritidsbanken tar plats på Stadion och Winterdays och lånar ut skidor, pjäxor och stavar i samarbete med Svenska Skidförbundet under hela sportlovet på Stockholms stadion. 

Tisdag till söndag under sportlovet vecka 9 kan barn och vuxna låna skidutrustning och prova på längdåkning och skidskytte på Stockholms Stadion. Efter måndagens internationella tävling Skidskyttekampen öppnas spåren upp för allmänheten under Winterdays och Fritidsbanken är på plats med utrustning.  

– Vi ser mycket fram emot Winterdays. Fritidsbanken handlar om att sänka tröskeln till fysisk aktivitet och göra det möjligt för allmänheten att prova på en massa olika idrotter och friluftsaktiviteter. Nu när vi snart öppnar i Stockholm känns det extra kul att få möjligheten att tillsammans med Svenska Skidförbundet låna ut skidor till sportlovslediga stockholmare, säger David Mathiasson, verksamhetschef på Fritidsbanken Sverige. 

– Det här är ett riktigt hållbart koncept där återanvändning förlänger utrustningens livslängd, samtidigt som de som annars inte skulle ha råd att åka till exempel skidor, får chansen och delta i gemenskapen på snö, säger Jan Kowalski, evenemangsansvarig på Skidskyttekampen och Winterdays. 

Winterdays invigs tisdag 27 februari kl 11.00 av skidskyttestjärnan Sebastian Samuelsson, tillsammans med Arne Ljungqvist och Marina Högland. Sebastian är på plats en timme för att coacha barn och ungdomar i skidskytte, så missa inte det.

Winterdays öppettider

Tisdag 27 feb 11-17 

Onsdag 28 feb 10-17 

Torsdag 29 feb 10-17 

Fredag 1 mar 10-16 

Lördag 2 mar 10-16 

Söndag 3 mar 10-15 

Fritidsbanken öppnar i Stockholm. Nyligen blev det klart att Stockholms stad öppnar Fritidsbanken i Skärholmen och nu börjar insamlingen av utrustning. Läs mer här!