22 mars 2017

Nu finns vi i Sveriges sydligaste stad

Förra veckan kunde vi berätta att Sportbiblioteket i Sandviken byter namn till Fritidsbanken. Nu gör Sportoteket i Trelleborg detsamma och därmed finns vi på två orter i Skåne.

Sportoteket i Trelleborg öppnade i juni 2016 och håller till i Föreningarnas Hus. Här finns det närhet till både aktivitetsytor och diverse sportanläggningar. Nu kommer stort fokus läggas på att samla in mer utrustning.

– Vi har prylar till utlåning redan idag, men behöver betydligt mer, säger Maria Tigerschiöld, kommunikatör på kultur- och fritidsförvaltningen i Trelleborgs kommun. Nu hoppas vi att invånarna i Trelleborg tänker på oss i samband med vårstädningen av förråd och garage.

Vilken typ av utrustning söker ni?

– Vi vill ha in både sommar- och vinterutrustning. Det kan vara inlines, fotbollsskor, bollar, skridskor, skidor, hjälmar, klubbor, golfklubbor, flytvästar, tält… ja, allt som har med sport och en aktiv fritid att göra.

Hur kommer det sig att ni ansluter er till Fritidsbanken nu?

– Sportoteket har drivits i ganska liten skala. Nu vill vi skala upp och se till att det finns ett stort utbud av utrustning för utlåning, säger Maria. Fritidsbanken har gjort det här framgångsrikt under flera år, så dels får vi ta del av era samlade erfarenheter och vi blir del av ett större nätverk och ett starkt varumärke.

Fritidsbankens verksamhetsledare David Mathiasson är givetvis nöjd.

– Det är jättekul att vi får med Trelleborg, säger han. Skåne är verkligen på gång och nu finns vi alltså i Sveriges sydligaste stad.

Under våren får Fritidsbanken Trelleborg tillgång till större lokaler i Föreningarnas Hus på Klörupsvägen 25, där man finns idag. Läs mer här om öppettider och var man lämnar utrustning.