6 maj 2021

Fritidsbanken Pep Up – sommarens rörelseturné

För andra året i rad fyller vi skåpbilar och andra fordon fulla med sport- och friluftsutrustning och ger oss ut på turné i sommar. Turnén, som genomförs i samverkan med Generation Pep, går under namnet Fritidsbanken Pep Up och gör det möjligt att testa på en massa olika aktiviteter på hemmaplan. Längst ned på sidan hittar du alla orter vi besöker i sommar.

– Vi vill verkligen sprida rörelseglädje och sänka tröskeln till fysisk aktivitet under sommaren, säger David Mathiasson, verksamhetsledare på Fritidsbanken Sverige.

Fritidsbanken Pep Up arrangeras på fler än 40 orter i landet (se lista här nedan) och alla är välkomna att aktivera sig på plats, oavsett ålder eller kön.

– Pandemin har påverkat hela befolkningen, inte minst barn och unga, och endast 2 av 10 barn når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, säger Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep. Fritidsbanken Pep Up fokuserar på det roliga att röra på sig. Ena stunden kanske man lånar en sparkcykel och lite senare byter man till en basketboll. Det finna massor av saker att välja mellan.

Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep, åker sparkcykel tillsammans med barn från Bollnäs. Foto: Björn Lans
Testa inlines eller sparkcykel på Fritidsbanken Pep Up i sommar. Foto: Björn Lans
Testa vår hinderbana på Fritidsbanken Pep Up.
… eller varför inte testa vår hinderbana som är designad av Sveriges bästa sjukampare genom tiderna, Carolina Klüft. Foto: Björn Lans

Fritidsbanken Pep Up genomförs i år på 43 platser i landet under sommarlovet. Klicka på din ort i listan nedan för att se datum, tider och platser som besöks i sommar. Så fort schemat är bestämt publiceras det på fritidsbankernas sidor. Observera att vi reserverar oss för ändringar, även med kort varsel. Dåligt väder eller sjukdom kan exempelvis göra att vi tvingas ställa in ett besök, så kolla gärna regelbundet in på sidan för att säkerställa att inga förändringar har skett.

Fritidsbanken Pep Up följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer genomföras på ett smittsäkert sätt. Det innebär exempelvis att alla måste respektera att hålla avstånd till varandra. Det kommer även att finnas handsprit på plats.

På följande orter genomförs Fritidsbanken Pep Up i sommar:
(Klicka på din ort för att se information om datum, tider och platser där vi stannar till i sommar)

Ale (Älvängen)
Arvika
Bollnäs
Eskilstuna
Fagersta
Falköping
Filipstad
Forshaga (Deje)
Gullspång
Hedemora
Hudiksvall
Härryda (Mölnlycke)
Kalmar
Karlskoga
Karlstad
Kiruna
Knivsta
Kristianstad
Kristinehamn
Köping
Landskrona
Laxå
Ljusdal
Ljusnarsberg (Kopparberg)
Malmö
Motala
Munkfors
Mölndal
Sandviken
Smedjebacken
Strängnäs
Sundsvall
Säffle
Säter
Trelleborg
Tyresö
Umeå
Uppsala Gottsunda
Vingåker
Visby
Öckerö
Örebro (Markbacken)
Örebro, (Östernärke, Odensbacken)
Östra Göinge (Broby)

 

Med reservation för ändringar.

Så här såg det ut på Fritidsbanken Pep Up sommaren 2020